Søg

Vintage bryllup

Vintage bryllup – de gamle dyder hele vejen

Er du ligesom os vild med det nye vintage og retro look fra 50èrne, har vi netop fået en ny leverandør af en masse lækre sager, der næsten ser ud som om de er produceret i 50èrne, hold øje med vores Facebook side, hvor vi løbende poster nye festartikler.

Vintage tøj og interiør er blevet ekstremt populært gennem de seneste år. Og mange brudepar mikser vintage med moderne ideer for at gøre deres bryllup unikt . Det kan være noget af en tidsrøver at spotte de ting, der gør brylluppet specielt og autentisk. Men frygt ej her får du tips til, hvordan du finder de små unikaer, der gør din dag speciel. Du kan finde alt fra vintage bordpynt til dekoration af festlokalet og tøjet.

 

Vintage bryllup

Du sukker helt sikkert efter en autentisk vintage brudekjole fremfor den moderne udgave, men husk på at mange designere rent faktisk har vintage styles i deres kollektion. Hvis du vælger at gå efter en autentisk kjole, kan du måske med lidt held finde en i de lokale genbrugsbutikker, eller fortsæt jagten i mere unikke vintage butikker og webshops som helt sikkert vil have alt fra sko til korsetter for at fuldende dit look. Husk at størrelserne har ændret sig gennem tiden så vær opmærksom på det, hvis du finder den helt rigtig magiske kjole online. Og passer kjolen ikke perfekt, kan en god skrædder snildt hjælpe dig med at få den syet til. Men husk det er nemmere at lægge ind end ud. Er det en original vintage kjole, du har fundet, skal den tjekkes grundigt igennem for pletter eller små huller. Vær forsigt med kjolen da tidens tand sikkert har gjort stoffet porøs. Kan du ikke umiddelbart finde den rigtig kjole så snak med din ynglings vintage buktik om, hvad det er, du er på udgikefter, så de kan give dig et kald, når den rigtige kjole muligvis kommer ind.

Shop: Bordkort til festen her

Hvis du finder den perfekte vintage kjole er næste stop skoene. Her kan det blive lidt tricky, da mange krav skalopfyldes, og ikke mindst skal størrelsen være lige i skabet. Det nemmeste er nok at fortsætte jagten i vintage butikkerne. Husk på der er intet værre end sko der gnaver, svupper eller bare gør ondt at gå i – det kan ødelægge din store dag. Jeg forslår, at du enten køber et par helt nye sko, der matcher stilen. Hvis du alligevel skal spendere mange penge på sko, er det den perfekte mulighed for at købe de fantastiske Louboutins, du altid har drømt om. Og hvorfor ikke også købe et par du kan bruge efter brylluppet, for hvem siger bryllupskoene skal være hvide? Jeg har fx set en brud, der tilføjede et par leopardplettede ballerinaer til sin hvide kjole, da hun havde planer om at danse natten lang – uden ømme fødder!

Vintage festartikler til borddækningen

Vintage porcelæn er både populært og en smuk måde at dekorere bordene på. Check dine lokale genbrugsbutikker, loppemarkeder eller online shops for fund. Aftal evt. med den lokale genbrugsbutik at de skal stille porcelæn, der matcher din stil til side til dig. Hold dig til et overordnet tema men mix og match gerne indenfor stilen. Du kan matcher farver, mønstre osv. Diverse interiør blogs og websites er super gode steder at hente inspiration. Har du brug for at visualisere din stil og finde frem til, hvad du kan lide, er et personligt mood board et godt sted at starte. Se vores flotte pynt til bryllup her Mad , kage og vintage bordpynt En ting alle snakker om til et bryllup, udover kjolen, er maden. Mad med vintage associationer kan synes en smule tricky. Så hvorfor ikke kaste jer ud det skønne futuristiskenordiske køkken i stedet. Dets enkle men smukke stil og dets finurligheder vil matche et vintage bryllup perfekt. Og ved at gøre brug af gamle syltetøjsglas, fade etc kan du fuldende looket. Lidt Madam Blå vil også gøre sig godt. Når det kommer til kagen, skal I sørge at finde en bager, der kan customize en kage, der smags- og stilmæssigt matcher jeres ønsker. Går I efter et mere rustik men personligt look, vil jeg foreslå I selv kaster jer ud kage bagningen. Det kræver lidt tid, men det vil være resultatet værd. Og slut festen af med stil med en pølsevogn der serverer en ristet med det hele og cocio on the side. Jeres gæster vil elske jer for det!

Vintage pynt

Ta’ en snak med din blomsterbutik få at få hjælp til blomsterne. De har helt sikkert ideer til, hvordan du kan skabe vintage looket i blomster udsmykningen. Eller forsøg dig ud i blomsterbinder kunsten og bind buketter af mere rustikke blomster som fx krysantemumer. Hjemme gjort buketter vil give den helt rigtig boho-vintage følelse. Skal det være mere i den originale ende, er der masser af inspiration at finde på rundt om på nettet og her hos Jaminas kan du også købe et væld af smukke papirkugler, som kan give et helt unik look. Stilede bryllupslæde Det har altid været cool at køre fra kirken eller rådhuset i en klassisk bil som en Rolls-Royce eller en veteranbil. Hvis Ilejer eller kender en med en veteranbil så sørg for, at bilen er tjekket efter – for intet brudepar gider strande på landevej med motorproblemer på deres bryllupsdag. De sidste detaljer For at fuldende jeres fortryllende vintage bryllup er der en vigtig ting, der skal være på plads nemlig rammen om det hele.

Et vintage bryllup vil ikke tage sig godt ud på et stort moderne hotel. Forsøg i stedet at finde et udsøgt sted der indrammer hele stemningen omkring brylluppet. Led efter et gammel slot med en idyllisk frugthave, en gammel stråtækt gård eller andet der emmer af idyl, langsomme dage og historie. Illusionen om de gamle dage skal bevares. Hvad synes du om vintage stilen ?

Hvad synes du om vintage stilen ?